Як приготувати домашній яєчний лікер на Різдво

4 січня 2019, 16:50
Ніжний яєчний лікер дуже легко приготувати в домашніх умовах. Скористайтеся нашим рецептом і порадуйте себе і своїх гостей

Яєчний лікер Фото: pixabay.com

"Адвокат" – яскраво-жовтий голландський яєчний лікер, суміш бренді і егг-нога (тобто яєчних жовтків, цукру і молока), дуже гладкої, однорідної, оксамитової текстури.

Побалувати своїх близьких цим напоєм можна, навіть якщо грошей у вас на нього без лишку. Як приготувати смачний яєчний лікер на власній кухні, розповів телеведучий Сергій Лівадний.

Реклама

Рецепт яєчного лікеру

Візьміть курячі яйця й акуратно відокремте жовтки від білків. Загалом нам знадобиться десять яєць. Якщо трохи білка потрапить в жовтки, нічого страшного не трапиться.

Додайте в жовтки одну банку згущеного молока і одну пачку (2 г) ваніліну. Ретельно перемішайте суміш.

Реклама

Потім влийте 250 мл коньяку і ще раз добре збийте. Пити яєчний лікер можна відразу після приготування, але Сергій Лівадний рекомендує дати йому настоятися близько чотирьох діб у прохолодному місці подалі від прямих сонячних променів.

Як бачите, домашній яєчний лікер готується дуже швидко і просто. Вам знадобиться на це близько 5 хвилин.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом італійського лікеру лимончелло. Ми також розповідали, як приготувати смачні кавові настоянки.