Рецепт дня: бефстроганов з печерицями в сметанно-томатному соусі

21 січня 2019, 10:00
Бефстроганов з яловичини приготувати дуже просто, але результат неодмінно порадує

Бефстроганов – це відома страва з дрібно нарізаних шматочків яловичини в гарячому сметанному соусі. Бефстроганов був винайдений графом Олександром Григоровичем Строгановим наприкінці дев'ятнадцятого століття. Вважається, що саме він запропонував свої кухарям тушити в соусі до м'якості маленькі обсмажені шматочки м'яса.

Бефстроганов з грибами

Реклама

Інгредієнти:

  • рослинна олія
  • 1 цибулина
  • 300 г печериць
  • 500 г яловичини (тонкий край вирізки)
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль, перець
  • 1-1,5 склянки бульйону або гарячої води
  • 100 г томатного соусу
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • сухий часник
  • мелений червоний перець

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Цибулю почистити і нарізати. Обсмажити на сковороді з рослинною олією до м'якості. Додати нарізані тонкими пластинками печериці, посолити і підрум'янити на середньому вогні. Перекласти на тарілку.
  2. М'ясо нарізати дуже тонкими скибочками, посипати сіллю і перцем, дати трохи постояти. Обваляти в борошні і обсмажити в сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  3. Додати гриби і цибулю, влити гарячу рідину і томатний соус.
  4. Накрити кришкою і тушкувати близько 15 хвилин (або більше, час залежить від товщини нарізки), поки м'ясо не стане м'яким. Додати сметану, гірчицю, часник і червоний перець. Спробувати, якщо потрібно, ще раз посолити. Прогріти і зняти з вогню.
  5. Подавати з макаронами, картопляним пюре або іншим гарніром, за бажанням прикрасивши нарізаною петрушкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину з помідорами. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати зігріваючу печеню з яловичини.

Дивіться відео, як приготувати гречаний гарнір за рецептом Григорія Германа: