Класичні чебуреки готують з прісного бездріжджового тіста. Як начинка використовується жирна баранина з цибулею і перцем (її можна замінити яловичиною). Смажать чебуреки у великій кількості рослинної олії і подають гарячими.
Домашні чебуреки з м'ясом
Інгредієнти на 10 середніх чебуреків:
- 1 яйце
- 2 столові ложки сметани
- 300 г борошна
- 1/2 чайної ложки солі
- 50 мл води
Для начинки:
- 300 г м'ясного фаршу
- 2 великі цибулини
- 2 зубчики часнику
- 100 г води
- сіль і спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Яйце перемішати зі сметаною, додати воду і сіль.
- Просіяти борошно і замісити однорідне тісто. Накрити тарілкою і залишити на півгодини.
- Тим часом підготувати начинку. Лук з часником почистити, покласти в блендер. Додати воду і збити до однорідності. Додати отриману масу до фаршу, посолити і поперчити.
- З тіста сформувати ковбаску. Розрізати на 10 частин. Кожну розкачати в кружок. Викласти по столовій ложці начинки. Защипати краї.
- Розігріти олію в сковороді. Обсмажити чебуреки з обох сторін.
- При необхідності довести чебуреки до готовності в духовці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пельменів. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.
Дивіться відео, чому начинка покупних пиріжків може бути небезпечною для здоров'я: