Рецепт для пікніка: шашлик з яловичої печінки в беконі

26 червня 2018, 13:24
Оригінальний рецепт шашлику

Якщо вам набрид традиційний шашлик з ошийка, приготуйте на вугіллі яловичу печінку в беконі. Печінка вийде ніжною та м'якою, а бекон – хрустким. 

Шашлик з печінки з беконом 

Реклама

Складові: 

  • 1 кг яловичої печінки
  • 450 г несолоного бекону
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі
  • 1 чайна ложка крупної солі
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Яловичу печінку помити, зачистити від прожилок і плівок.
  2. Нарізати печінку шматочками розміром із сірникову коробку. Посипати чорним меленим перцем, приправою хмелі-сунелі і крупною сіллю.
  3. Тонко нарізати бекон. Викласти його на обробну дошку, розплющити пальцями, посолити і поперчити.
  4. На край бекону покласти шматочок печінки і згорнути в рулет. Важливо, щоб бекон добре покривав печінку з усіх боків. Повторити з рештою інгредієнтами.
  5. Нанизати печінку в беконі на шампури. Обсмажити над розігрітими вугіллям до готовності, час від часу перевертаючи шашлик.
  6. Подавати разом із зеленню, свіжими овочами та соусом (томатним або гірчичним).

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" з куркою гриль: