Рецепт для пікніка: німецький картопляний салат з редискою

29 травня 2018, 14:18
Смачна і ситна літня страва

Картопляний салат з редискою. Фото: depositphotos.ком

Картопляний салат із зеленню - відмінний гарнір для шашлику і барбекю. Редиску в салаті можна замінити стручковою квасолею або спаржею, а червону цибулю – шалотом. Салат буде смачнішим, якщо настоїться кілька годин в холодильнику.

Картопляний салат з редискою

Реклама

Інгредієнти:

800 г молодої картоплі
1/2 пучка редиски (близько 5-6 штук)

Для заправки:

Реклама
  • 1/4 склянки оливкової олії (60 мл)
  • 2 ст.л. яблучного або білого винного оцту
  • 2 ч.л. зернистої гірчиці
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • гілочка чебрецю (можна замінити орегано, шніт-цибулею або сухими травами за смаком)
  • 1/2 червоної цибулі
  • сіль, перець за смаком
  • мед або цукор – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Картоплю добре помити щіткою. Якщо картоплини різного розміру, розрізати найбільші навпіл або на четвертинки. Картоплю відварити цілком до готовності.
  2. Редиску помити і нарізати тонкими кружечками.
  3. Змішати оливкову олію, оцет, лимонний сік і гірчицю в мисці. Збити вінчиком до отримання однорідної емульсії. Додати рубану зелень і дрібно порізану цибулю, приправити за смаком, додати мед або цукор.
  4. Коли картопля буде готовою, злити воду з каструлі, залишивши приблизно 50 мл рідини. Поки картопля гаряча, нарізати її на кружечки товщиною 2-3 мм.
  5. Картоплю викласти до миски, додати редис. Полити водою, що залишилася від варіння картоплі, полити заправкою. Добре перемішати. Салат можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: