Запіканка з цвітної капусти
Запіканка з цвітної капусти з сиром і помідорами – легка і корисна страва, яку можна приготувати на обід або вечерю.
Перед запіканням цвітну капусту потрібно буде відварити в киплячій підсоленій воді. Так вона швидше приготується в духовці і стане ніжніше.
Запіканка з цвітної капусти з помідорами
Запіканка з цвітної капусти
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 160 ккал на 100 г
Складові:
- 300 г цвітної капусти
- 20 мл рослинної олії
- 100 мл молока
- 1 помідор
- Дрібка солі
- 70 г твердого сиру
- 4 яйця
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Бланшувати кольорову капусту. Для цього її потрібно розділити на суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді протягом 5-8 хвилин.
- Кілька маленьких формочок або одну середню змастити олією і викласти цвітну капусту.
- Покласти зверху скибочки помідора.
- Залити сумішшю з яєць, молока і солі.
- Присипати сиром і поставити в духовку на 25-40 хвилин при температурі 180 °С.
- Подавати запіканку гарячою.
На замітку
Коли ви бланшуватимете капусту, можна додати у воду трохи куркуми для кольору.
Дивіться відео, як зробити смачний манний пиріг в духовці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичної запіканки з цвітною капустою від Аніти Луценко. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вегетаріанські котлети з цвітної капусти.