Рецепт дієтичної лазаньї з цвітною капустою, рікоттою і томатним соусом

31 серпня 2019, 08:26
Готуємо пряну лазанью з овочами і сиром

Лазанья з цвітною капустою і рикотою

Класична італійська лазіння дуже калорійна: вона готується з листів пасти з додаванням обсмаженого фаршу, мучного соусу бешамель і великої кількості сиру. Наша версія із запеченою цвітною капустою допоможе вам насолодитися смаком італійської страви без будь-яких наслідків для фігури. 

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Реклама

При мінімумі калорій вони містять майже стільки ж білка, скільки і м'ясна. А додавання меленої кориці дарує лазіння приголомшливий аромат.

Лазанья з цвітною капустою і рікоттою

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 3/4 середньої головки цвітної капусти
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль і мелений перець
  • 1-2 ч.л. пластівців червоного перцю
  • 225 г рікотти
  • 2 столові ложки овочевого або курячого бульйону
  • Дрібка кориці
  • 3 чашки соусу марінара, бажано домашнього приготування
  • 200-225 г листів лазаньї, не потребують варіння
  • 1 чашка тертого пармезану

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 230 С. Застеліть деко пергаментним папером.
  2. Відріжте нижню частину качана цвітної капусти і видаліть листя. Розріжте цвітну капусту на скибочки товщиною близько 8 мм, щоб суцвіття по краях відвалилися.
  3. Перемішайте шматочки цвітної капусти з оливковою олією, сіллю і перцем за смаком. Викладіть на деко рівним шаром.
  4. Запікайте близько 15 хвилин, один раз перевернувши. Капуста повинна стати м'якою і злегка підрум'янитися.
  5. Дістаньте з духовки, перемішайте з пластівцями червоного перцю і відкладіть в сторону.
  6. Зменшіть нагрів духовки до 180 С.
  7. Змішайте сир рікотта, бульйон, корицю, сіль і перець за смаком. Відкладіть в сторону.
  8. Змастіть маслом прямокутну форму для запікання і викладіть ложку томатного соусу на дно. Покрийте шаром листів лазаньї. Намастіть рікоттою. Зверху знову помістіть шар цвітної капусти, а потім шар томатного соусу і шар пармезану.
  9. Повторіть шари, закінчуючи шаром пасти з томатним соусом і пармезаном.
  10. Накрийте форму для випічки фольгою і поставте в духовку.
  11. Запікайте 40 хвилин, поки лазанья не стане легко проколюватися виделкою.
  12. Розкрийте і, якщо хочете, запікайте ще 10 хвилин, поки верх не підрум'яниться.
  13. Дістаньте вегетаріанську лазанью з духовки і залиште на 5 хвилин перед подачею на стіл.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах.