Рецепт дієтичного обіду: буряковий суп-пюре

4 червня 2018, 14:53
Дуже легкий, яскравий і смачний суп з овочів

Суп-пюре з буряка. Фото: pixabay.com

Буряковий суп-пюре відмінно підійде для вегетаріанського і пісного меню. Його можна подавати до столу гарячим або холодним.

Суп-пюре з буряка

Реклама

Інгредієнти:

  • Запечений буряк – 400 г
  • Картопля – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Овочевий бульйон – 1 л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Йогурт (сметана, збиті вершки) – 200 мл
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Зелень

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Крупно ріжемо цибулю і картоплю. Обсмажуємо в оливковій олії на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
  2. Моркву нарізаємо кружечками і додаємо до картоплі. Зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо обсмажувати до легкого золотистого кольору.
  3. Доводимо овочевий бульйон до кипіння і вливаємо до овочів. Солимо, перчимо, додаємо паприку і інші спеції за смаком.
  4. Варимо овочі до готовності (15-20 хвилин).
  5. Запечений буряк нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до овочів, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Дрібно рубаємо часник і додаємо до овочів. Пюрируємо суп блендером.
  6. При подачі додаємо до кожної тарілки йогурт (сметану, вершки) і дрібно посічену зелень. Можна додати фісташки або інші горішки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з руколи, авокадо і буряка. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом гаспачо з буряка. Ми також розповідали, як зварити зелений суп-пюре з горошком і м'ятою.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: