Рецепт черешневого конфітюра з чорним шоколадом

19 червня 2020, 08:59
Готуємо оригінальне варення з ягід

Конфітюр з шоколадом і черешнею

Конфітюр з черешні з шоколадом виходить дуже смачним і незвичайним. Ви можете додати трохи коньяку чи рому для аромату.

Для цього рецепту ідеально підходить чорний шоколад – він найкраще підкреслює смак ягід. Таке варення не зберігається довго, тому його слід тримати в холодильнику.

Реклама

Конфітюр з черешні з шоколадом

Конфітюр з шоколадом і черешнею

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 170 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г черешні
  • 200 г цукру
  • 50 г чорного шоколаду
  • 7 г желфікс 1:1
  • Трохи води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. З черешні видаліть кісточки. Складіть ягоди в сотейник. Якщо соку практично немає – влийте воду, приблизно 50 мл.
  2. Засипте ягоди цукром, додайте желфікс і розмішайте. Поставте сотейник на невеликий вогонь і готуйте, помішуючи, щоб цукор не пригорів. Поступово черешня стане м'якою. Приблизно через 3 хвилини візьміть блендер і подрібніть частину ягід.
  3. Ще кілька хвилин потримайте конфітюр на вогні. Ложкою зачерпніть трохи сиропу і капніть на блюдце. Охолонувши, крапля має загуснути. Якщо ні – поваріть ще.
  4. Дрібно порубайте шоколад, додайте до черешні і перемішайте. Через хвилину вогонь можна вимкнути, дати конфітюру трохи охолонути і розлити по стерилізованим банкам.
  5. Остудіть при кімнатній температурі, а потім зберігайте конфітюр в холодильнику.

Як подавати варення

Подавайте його разом з млинцями чи домашнім ванільним морозивом.

Дивіться відео, як приготувати варення з екзотичних продуктів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок.