Рецепт швидких яблучних пиріжків із сирного тіста

7 жовтня 2020, 17:59
Готуємо смачну випічку за рецептом відомого кондитера Олександра Селезньова

Пиріжки з яблуками

Пиріжки з дріжджового тіста з яблуками зазвичай дуже смачні, але готуються досить довго. Щоб заощадити час, ми пропонуємо спекти яблучні пиріжки з листково-сирного тіста. Автор рецепта радить відразу робити подвійну порцію, тому що ця випічка зникне вмить.

Рецепт яблучних пиріжків в духовці

Реклама

Пиріжки з яблуками

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 237 ккал на 100 г

Для тіста:

  • 125 г борошна
  • Дрібка солі
  • 125 г м'якого сиру
  • 1 яйце
  • 125 г вершкового масла

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 3 кисло-солодких міцних яблука
  • 50 г цукру
  • 40 мл лимонного соку
  • 30 г родзинок
  • 40 мл рому
  • Цедра 1 апельсина
  • 30 г мигдалю

Дивіться відео, як приготувати солодкий яблучний хліб:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста в миску просійте борошно, додайте сіль, сир і жовток. Замісіть тісто. Додайте вершкове масло кімнатної температури і поставте на 30 хвилин у холодильник.
  2. Для начинки очистіть яблука від шкірки і натріть на крупній тертці (стежте, щоб в начинку не потрапило насіння). Додайте цукор, лимонний сік, родзинки, ром, апельсинову цедру і мелений мигдаль. Ретельно перемішайте.
  3. Охолоджене тісто викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Розкачайте і складіть тісто в три шари. Повторіть це чотири рази.
  4. Розкачайте тісто в тонкий пласт і за допомогою чашки виріжте кружечки.
  5. Змастіть злегка збитим білком половинку кожного кружечка.
  6. Викладіть начинку маленькими порціями, попередньо її віджавши. Защипайте краї пиріжків.
  7. Випікайте в розігрітій до 200 °С духовці протягом 20 хвилин.

Як подавати випічку

Подавайте пиріжки в теплому вигляді разом з чашкою свіжозавареного чаю з м'ятою, смородиновим листом або звіробоєм.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.