Рецепт швидкої запіканки з рибою і броколі

2 червня 2020, 13:19
Готуємо картопляну запіканку з білою рибою і броколі в духовці

Страви з картоплі для смачної вечері

Картопляна запіканка з рибою, броколі і сметаною заливкою – чудовий варіант для вечері. Така страва швидко готується, виходить смачною, ситною і корисною.

Для начинки найкраще підійде щільна біла риба: тріска, пікша, хек. Броколі в рецепті можна замінити цвітною капустою.

Реклама

Картопляна запіканка з рибою і броколі

Страви з картоплі для смачної вечері

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 165 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г філе білої риби
  • 500 г картоплі
  • 500 г броколі
  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 2 ч.л гірчиці
  • 30 мл соку лимона
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити і порізати тонкими кружальцями. Відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою.
  2. У тій же воді відварити суцвіття свіжої або замороженої броколі 5 хвилин. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
  3. Рибне філе порізати невеликими шматками, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.
  4. Форму для запікання змастити маслом і викласти картоплю в два шари.
  5. Вінчиком змішати сметану, яйця, гірчицю. Добре посолити і поперчити.
  6. У форму поверх картоплі викласти рибне філе і відварену броколі у вигляді смуг, що чергуються.
  7. Полити запіканку сметанним соусом і запікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 15 хвилин.
  8. За бажанням прикрасити зеленню і подавати.

Корисна порада

Наприкінці приготування запіканку можна посипати тертим сиром, щоб вийшла рум'яна скоринка.

Дивіться відео, як зробити рибну запіканку з морквою:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками.