Страви з картоплі для смачної вечері
Картопляна запіканка з рибою, броколі і сметаною заливкою – чудовий варіант для вечері. Така страва швидко готується, виходить смачною, ситною і корисною.
Для начинки найкраще підійде щільна біла риба: тріска, пікша, хек. Броколі в рецепті можна замінити цвітною капустою.
Картопляна запіканка з рибою і броколі
Страви з картоплі для смачної вечері
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 165 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г філе білої риби
- 500 г картоплі
- 500 г броколі
- 200 г сметани
- 2 яйця
- 2 ч.л гірчиці
- 30 мл соку лимона
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити і порізати тонкими кружальцями. Відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою.
- У тій же воді відварити суцвіття свіжої або замороженої броколі 5 хвилин. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
- Рибне філе порізати невеликими шматками, полити лимонним соком і посипати сіллю і перцем.
- Форму для запікання змастити маслом і викласти картоплю в два шари.
- Вінчиком змішати сметану, яйця, гірчицю. Добре посолити і поперчити.
- У форму поверх картоплі викласти рибне філе і відварену броколі у вигляді смуг, що чергуються.
- Полити запіканку сметанним соусом і запікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 15 хвилин.
- За бажанням прикрасити зеленню і подавати.
Корисна порада
Наприкінці приготування запіканку можна посипати тертим сиром, щоб вийшла рум'яна скоринка.
Дивіться відео, як зробити рибну запіканку з морквою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками.