Рецепт швидкої алкогольної настоянки з журавлини

22 листопада 2019, 18:05
Цей напій не вимагає тривалого настоювання

Настійка з журавлини на горілці

Хочете зробити смачну алкогольну настоянку з журавлиною, але не бажаєте чекати цілий місяць, поки вона дійде до готовності? У цьому вам допоможе наш простий рецепт.

Дивіться відео, як приготувати лікер з смородини:

Реклама

Вам потрібно буде розтерти ягоди журавлини разом з цукром, залити горілкою і дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

Читайте також:

Реклама

Журавлинна настоянка на горілці

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 282 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Журавлина свіжа або заморожена – 100 г
  • Горілка – 500 мл
  • Цукор 50-70 г

Спосіб приготування:

  1. Журавлину при необхідності розморозити.
  2. Розтерти ягоди з цукром картопляним пресом або подрібнити в блендері.
  3. Перекласти ягідне пюре в банку, влити горілку. Закрити кришкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
  4. Процідити через дрібне сито або кілька шарів марлі.
  5. Перелити журавлинну настоянку в графин. Подавати в охолодженому вигляді.

Чим корисна журавлина для здоров'я

Ягоди журавлини корисні при різних хворобах. Вони сприяють:

  • Зниженню рівня холестерину в крові;
  • Зміцненню стінок судин;
  • Попереджують утворення атеросклеротичних бляшок на стінках дрібних і середніх артерій;
  • Запобігають утворенню тромбів;
  • Підвищують працездатність;
  • Зменшують запальні процеси в організмі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти хліб з сушеної журавлиною . "Сьогодні" також ділилися рецептом журавлинного соусу .