Рецепт ароматної запеченої курки з часником і лимоном

28 вересня 2020, 10:02
Коричневий цукор в маринаді надає цій страві гарну рум'яну скоринку

Запечена курка з часником та лимоном

Запечена курка в духовці з лимоном і часником – прекрасний варіант для сімейного обіду або вечері. Вона приготується швидше, якщо ви розрубаєту тушку на порційні шматочки або візьмете курячі стегенця або гомілки.

Курка з лимоном і часником

Реклама

Запечена курка з часником та лимоном

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 156 ккал на 100 г

Складові:

  • 900 г курячих частин або стегон на кістці зі шкірою
  • Морська сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. коричневого цукру
  • 4 зубчики часнику
  • Шматочки лимона – для подачі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розігріти духовку до 180 °С. Застелити пергаментним папером.
  2. Промити курку і обсушити. Приправити сіллю і перцем за смаком.
  3. У великій мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, коричневий цукор і часник. Додати курку в маринад і перемішати.
  4. Покласти курку на деко шкіркою вниз. Запікати 20-25 хвилин. Перевернути і запікати ще 10 хвилин або до готовності.

Як подавати курку

Подавати страву гарячою разом зі шматочками лимона, рисом і салатом з руколи.

Дивіться відео, як приготувати курячі гомілки на грилі з полентою:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом печені з курки з зеленим горошком, а також писали, як запекти курячі ніжки в беконі.