Рецепт ароматного сливового варення з корицею і апельсином

3 жовтня 2020, 18:04
Баночку цього смачного варення буде приємно відкрити взимку

Максимум користі буде в джемах, які приготовлені без цукру і з короткою термічною обробкою

Сливове варення з корицею та апельсином – це просто, незвично і дуже смачно. Кількість цукру залежить від солодості фруктів, тому регулюйте її на свій смак. А якщо вийшло занадто солодко, додайте сік лимона.

Варення зі слив з апельсином і корицею

Реклама

Максимум користі буде в джемах, які приготовлені без цукру і з короткою термічною обробкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 281 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг слив
  • 3 склянки цукру
  • 1 апельсин
  • 1/2 палички кориці

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сливи помити, видалити кісточки.
  2. Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
  3. За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками (тільки оранжеву частину).
  4. Як тільки сливи пустять сік, додати цедру і корицю.
  5. Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
  6. Видалити цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованим банкам. Закрити.

Як зберігати сливове варення

Тримайте заготовку в сухому прохолодному місці подалі від відкритих сонячних променів.

Дивіться відео, як приготувати сливовий соус ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею і сливами.