Рецепт ароматного пісочного печива з апельсином

4 березня 2020, 17:04
Готуємо смачне домашнє печиво в духовці

Апельсинове печиво

Пісочне печиво – одне з найпростіших, смачних і улюблених. Класичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати в тісто дрібно натерту апельсинову цедру або масло. Так печиво отримає приголомшливий цитрусовий аромат.

Читайте також:

Реклама

Кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 30 печив. Ми радимо не замінювати цукрову пудру звичайним цукром, так як саме пудра робить випічку дуже ніжною.

Пісочне печиво з апельсином

Апельсинове печиво

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 403 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 225 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1/2 чашки + 2 столові ложки цукрової пудри
  • 1/4 чашки крохмалю або рисового борошна
  • 1 1/2 чашки пшеничного борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 1 1/2 чайної ложки апельсинової олії або дрібно натертої цедри

Дивіться відео, як спекти вівсяне печиво без цукру:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С.
  2. Добре збити масло, поки воно не стане повітряним.
  3. Додати цукрову пудру і збити ще, поки маса не стане світлою і пишною.
  4. Просіяти крохмаль і вмішати в масляну суміш. Потім просіяти борошно і сіль, додати до тіста і перемішати.
  5. Додати ваніль, апельсинову олію або цедру і перемішати. Замісити м'яке тісто.
  6. Викласти тісто ложкою на деко на відстані 4-5 см один від одного.
  7. Випікати 18-20 хвилин, поки низ печива не стане злегка коричневим.
  8. Перекласти печиво на решітку і залишити остигати.

На замітку

Печиво можна покрити глазур'ю. Для цього потрібно додати до цукрової пудри трохи апельсинового соку або води. Потрібно вливати буквально по кілька крапель, поки глазур не стане правильної консистенції. Вмочити кожне печиво в глазур і залишити застигати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками . "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.