Рецепт англійського пирога з куркою і грибами

27 травня 2020, 17:55
Готуємо ситний пиріг з листкового тіста в духовці

Пиріг з куркою та грибами

Пиріг з листкового тіста з куркою, грибами і солодким перцем – дуже просте, смачне і ситне блюдо. Вам потрібно буде розморозити і розкачати листкове тісто, наповнити його начинкою і запекти в духовці до рум'яної скоринки.

Такий пиріг можна подавати як на вечерю, так і на сніданок. У будь-якому випадку, він обов'язково сподобається всій родині.

Реклама

Пиріг з куркою і грибами

Пиріг з куркою та грибами

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 201 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 ст. л. масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 200 мл курячого бульйону
  • 3 ст.л. жирних вершків
  • 1 болгарський перець
  • 10 печериць
  • 400 г відвареного курячого філе
  • 225 г листкового тіста
  • Яйце

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно і потримайте суміш на слабкому вогні 3 хвилини.
  2. Влийте курячий бульйон і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Тоді влийте вершки і продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин.
  3. Окремо обсмажте на вершковому маслі нарізану курятину, перець і гриби. Після цього додайте до суміші вершковий соус.
  4. Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см на присипаної борошном поверхні. Розділіть тісто на дві частини. Одним шматком накрийте дно і стінки невеликої форми для випічки, змащеної маслом. Викладіть туди начинку.
  5. Зверху застеліть другим шматком тіста. Обріжте і защипайте краї тіста. Зробіть отвори для виходу пари.
  6. Збийте яйце і змастіть ним поверхню пирога. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200 ° С духовці близько 25-35 хвилин.
  7. Трохи остудіть пиріг і подавайте на стіл.

Корисна порада

Такий пиріг можна заморозити і розігріти в духовці перед подачею.

Дивіться відео, як зробити піцу "Чикаго":

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти киш з куркою і кабачками.