П'ять причин включити гранатовий сік у своє осіннє меню

13 жовтня 2019, 11:00
Гранатовий сік – це не тільки засіб від анемії

Дістати насіння з граната досить складно, але вони є справжнім джерелом корисних речовин. У них є йод, кальцій, калій і залізо, вітаміни B6, B12, P і C. Зерна і сік граната допомагають запобігти раку, підтримати імунітет і знизити артеріальний тиск.

Дивіться відео, наскільки безпечно купувати гранатовий сік:

Реклама

Гранати найбільш корисні в холодні місяці – з вересня по лютий. Дієтологи вважають, що їх треба вживати у вигляді соку, але не чистого, а розведеного водою в пропорції 1:1.

Гранатовий сік багатий антиоксидантами

Реклама

У гранатах багато потужних антиоксидантів, таких як поліфеноли і антоціани, які також присутні в червоному вині. Ці корисні речовини захищають організм від шкоди, викликаної вільними радикалами, і знижують ризик розвитку атеросклерозу і раку.

Сік граната корисний для зубів

Реклама

Дослідження показали, що гранатовий сік нейтралізує бактерії в роті, попереджаючи утворення зубного нальоту.

Гранатовий сік корисний при болю в м'язах

Доведено, що вживання гранатового соку допомагає зменшити біль у м'язах і суглобах завдяки своїм протизапальним властивостям.

Читайте також:

Гранатовий сік знижує рівень "поганого" холестерину

Оскільки гранатовий сік містить більше антиоксидантів, ніж багато інших фруктових соків, вважається, що темно-червоний напій допомагає знизити рівень холестерину.

Загадкові Риби – це красивий гранатовий сік

Гранатовий сік змушує нас виглядати молодо

Виявляється, гранати підходять не тільки для їжі (або пиття). Кислий фрукт також містить антивікові компоненти, які роблять його ідеальним інгредієнтом для скрабу для шкіри.

До речі, калорійність гранатового соку – 54 ккал на 100 г.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з груші з сиром і зернами граната. "Сьогодні" також ділились лайфхаком, як почистити гранат у воді.