П'ять причин додати оливкову олію до свого меню

3 листопада 2017, 09:37
Оливкова олія активно застосовується в медицині, дієтології та косметології

Оливкова олія містить омега-3-ненасичені жирні кислоти Фото: valeria_aksakova / Freepik

Вживання оливкової олії корисне для здоров'я за рахунок високого вмісту мононенасичених жирних кислот та антиоксидантів.

Робить серце здоровішим

Реклама

Оливкова олія надає позитивний вплив на здоров'я серця і судин. Вона знижує рівень "поганого" холестерину в крові, що призводить до утворення бляшок на стінках коронарних артерій.

Запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі

Вживання оливкової олії покращує травлення і стимулює вироблення жовчі, що значно зменшує ризик утворення каменів в жовчному міхурі. Крім цього, оливкова олія перешкоджає ожирінню печінки

Реклама

Допомагає знизити ризик онкології

Оливкова олія містить олеїнову кислоту та інші феноли, які володіють антиоксидантними властивостями. Ці речовини позбавляють організм від вільних радикалів, які викликають пошкодження клітин і призводять до раку.

Подовжує молодість

Реклама

Оливкова олія багата на вітамін Є, який корисний для краси шкіри і волосся. Саме цей необхідний нашому організму елемент стимулює вироблення колагену і перешкоджає появі зморшок.

Сприяє схудненню

Дієтологи вважають, що, оскільки оливкова олія є мононенасиченим жиром, набрати вагу, вживаючи її, важко. Цей продукт прискорює обмін речовин і збільшує рівень енергії. Якщо ви хочете схуднути, використовуйте оливкову олію в якості заправки до салатів та інших страв. На ній можна смажити м'ясо, рибу, тушкувати овочі та інші продукти.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали п'ять причин пити апельсиновий сік щодняь.