Зелений салат
Овочеві салати – це відмінний спосіб привести в порядок фігуру. Але щоб вони дійсно принесли користь організму, важливо виконувати кілька простих правил.
Використовуйте оливкову олію
Оскільки оливкова олія є мононенасиченим жиром, набрати вагу, вживаючи її, важко. Цей продукт прискорює обмін речовин і збільшує рівень енергії.
Якщо ви хочете схуднути, використовуйте оливкову олію в якості заправки до салатів та інших страв. На ній можна смажити м'ясо, рибу, тушкувати овочі та інші продукти.
Не ігноруйте зелень
Базилік, петрушка, кінза, шпинат і листовий салат багаті на клітковину, вітаміни, мінерали і фітонутрієнти. Хлорофіл, який надає пряним травам зелений колір, насичує організм киснем, прискорює метаболізм і зміцнює імунітет.
Додавайте білкові продукти
Сир, яйця, риба, горох нут, тофу або біле куряче м'ясо – всі ці продукти багаті на білок. А білок, або протеїн – будівельний матеріал і джерело живлення для всіх клітин. Він забезпечує тривале відчуття ситості, і вам менше захочеться перекушувати протягом дня.
Використовуйте різні овочі і фрукти
Свіжі овочі та фрукти дають нам необхідну клітковину і величезну кількість вітамінів. У салатах поєднуйте овочі різних кольорів, щоб отримати максимум переваг для здоров'я – природні пігменти мають різні корисні властивості і доповнюють одне одного.
Відмовтеся від сухариків на користь горіхів і насіння
Грінки та сухарики дуже калорійні, а користі від них мало. Тому краще замінити їх на горіхи або насіння.
Горіхи багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, корисні жири, білок і клітковину, а насіння містить мікроелементи, необхідні для нормальної роботи серця і судин.
Дивіться відео, як готувати і зберігати салати:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних салатів з капусти, а також писали, як приготувати салати з тунцем.