Простий рецепт запечених літніх овочів під сирною скоринкою

19 серпня 2020, 16:06
Ви можете використовувати звичайний твердий сир, а також бринзу або моцарелу

Овочі в духовці з сиром

Запечені овочі в духовці під сирною скоринкою – проста і смачна літня страва, яку можна подавати як гарнір до м'яса або риби.

Ароматна заправка з оливкової олії, меду, оцту і часнику надає овочам пікантність.

Реклама

Запечені овочі з сиром

Овочі в духовці з сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 86 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 солодкий перець
  • 1 баклажан
  • 1 кабачок
  • 200 г печериць
  • 2 червоні солодкі цибулини
  • 100 г твердого сиру

Читайте також:

Реклама

Для заправки:

  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • 30 мл оцту
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. гірчиці

Дивіться відео, як приготувати баклажани по-турецьки:

Спосіб приготування:

  1. Овочі помити. Перець порізати великими смужками, баклажан і кабачок – брусочками, невеликі шампіньйони розрізати навпіл, великі – на четвертинки, цибулю порізати великими шматками.
  2. Приготувати заправку. Для цього в невеликій мисочці змішати всі рідкі інгредієнти, видавити часник.
  3. Овочі викласти в великий жаротривкий посуд, посолити за смаком і полити заправкою, перемішати.
  4. Духовку розігріти до 220 °С. Поставити форму з овочами в духовку і випікати приблизно 20 хвилин. Овочі повинні стати м'якими.
  5. Після цього дістати, посипати тертим сиром і випікати ще 20-25 хвилин, до рум'яного кольору. Подавати страву гарячою, за бажанням додавши порізані помідори чері.

Корисна порада

Можна експериментувати і використовувати інші овочі, наприклад, порізаний качан цукрової кукурудзи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сицилійської капонати від Джеймі Олівера, а також писали, як запекти баклажани з помідорами і сиром.