Овочі в духовці з сиром
Запечені овочі в духовці під сирною скоринкою – проста і смачна літня страва, яку можна подавати як гарнір до м'яса або риби.
Ароматна заправка з оливкової олії, меду, оцту і часнику надає овочам пікантність.
Запечені овочі з сиром
Овочі в духовці з сиром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 86 ккал на 100 г
Складові:
- 1 солодкий перець
- 1 баклажан
- 1 кабачок
- 200 г печериць
- 2 червоні солодкі цибулини
- 100 г твердого сиру
Читайте також:
Для заправки:
- 2 зубчики часнику
- 50 мл оливкової олії
- 30 мл оцту
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. гірчиці
Дивіться відео, як приготувати баклажани по-турецьки:
Спосіб приготування:
- Овочі помити. Перець порізати великими смужками, баклажан і кабачок – брусочками, невеликі шампіньйони розрізати навпіл, великі – на четвертинки, цибулю порізати великими шматками.
- Приготувати заправку. Для цього в невеликій мисочці змішати всі рідкі інгредієнти, видавити часник.
- Овочі викласти в великий жаротривкий посуд, посолити за смаком і полити заправкою, перемішати.
- Духовку розігріти до 220 °С. Поставити форму з овочами в духовку і випікати приблизно 20 хвилин. Овочі повинні стати м'якими.
- Після цього дістати, посипати тертим сиром і випікати ще 20-25 хвилин, до рум'яного кольору. Подавати страву гарячою, за бажанням додавши порізані помідори чері.
Корисна порада
Можна експериментувати і використовувати інші овочі, наприклад, порізаний качан цукрової кукурудзи.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сицилійської капонати від Джеймі Олівера, а також писали, як запекти баклажани з помідорами і сиром.