Просто і смачно: штрудель з листкового тіста з яблуками і горіхами

29 серпня 2018, 12:48
Швидкий рецепт домашньої випічки до чаю

Штрудель з яблуками і горіхами. Фото: pixabay.com

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить два яблучних штруделі. Замість волоських горіхів ви можете взяти фундук або мигдаль.

Штрудель з яблуками і горіхами

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста
  • 4 яблука
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. соку лимона
  • щіпка кориці
  • 80 г горіхів
  • збите яйце або молоко – для змазування
  • цукрова пудра – для посипання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Листкове тісто розморозити, розділити на дві частини і розкачати на присипаній борошном поверхні.
  2. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати м'якоть кубиками. Додати цукор, мелену корицю і лимонний сік, перемішати.
  3. Горіхи підсушити на сковороді без масла, остудити. Дрібно посікти або подрібнити в крихту за допомогою блендера, додати до яблук.
  4. Викласти начинку на тісто, згорнути рулетами. Перекласти штрудели на деко і змастити верх молоком або збитим яйцем.
  5. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин. Перед подачею остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися найкращими рецептами шарлотки.

Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: