Просто і швидко: як дістати панна котту з формочок

19 грудня 2017, 14:33
Цей лайфхак допоможе витягти десерт без пошкоджень

Панна котта готується з вершків та желатину. Фото: mrsiraphol/Freepik

Панна котта – це знаменитий італійський десерт з вершків, який зазвичай подають разом c ягодами, фруктами і солодким соусом. Якісна панна котта має оксамитову текстуру і тане в роті.

Існує два варіанти її приготування: в стаканчиках і в спеціальних формочках. У цій статті ми розповімо, як витягти десерт з формочок, не пошкодивши його ніжну текстуру.

Реклама

Фото: taste.com.au

Отже, щоб перекласти панну котту на сервірувальну тарілку, потрібно зробити наступне:

Реклама

Крок 1:

Занурте формочки з панна коттою, по одній за раз, у термостійку миску, наполовину заповнену гарячою водою. Залиште на 5 секунд.

Крок 2:

Реклама

Переверніть формочку з десертом на сервірувальну тарілку. Візьміться великими пальцями за верх форми. Рештою пальців візьміться за тарілку. Злегка струсіть, щоб желе відокремилося від стінок.

Крок 3:

Обережно зніміть формочку. Якщо вона все ще злегка прилипає, повторіть процес. Готово! Тепер ви можете прикрасити десерт на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про кондитера, який створює неймовірні десерти з квітковим декором.

Дивіться відео про найдорожчі десерти світу: