Продукти, які допоможуть запобігти раку молочної залози

29 травня 2016, 00:20
Кожна восьма жінка в світі хворіє на рак грудей. Сьогодні невідомі причини, чому одні жінки схильні до цього захворювання, а інші – ні

Фото з архіву "Сегодня"

Основними факторами , що впливають на розвиток раку грудей , є : вік , генетична схильність , ожиріння після менопаузи або надмірна вага , слабка фізична активність , зловживання алкоголем , пізні пологи ( після 35 років ) , пише "Ортодокс".

На ранніх стадіях захворювання найчастіше протікає абсолютно безсимптомно , а першими ознаками раку можуть бути ущільнення і зміна зовнішнього вигляду молочної залози .

Реклама

Ти – те, що ти їси! Крім важкої фармакологічної артилерії, в боротьбі з пухлинами допомагають і звичайні продукти.

Водорості

Морські водорості є багатим джерелом йоду, а його нестача в організмі призводить до великого ризику розвитку раку молочної залози. Хлорофіл, присутній у водоростях, має сильний антираковий вплив. Старайся частіше вживати морські водорості і продукти, багаті йодом.

Соя

Соєві продукти, такі як тофу, темпі і місо, містять в собі генистеин – рослинний гормон. А ось соєве м'ясо і молоко містять дуже низький рівень генистеина, тому цих продуктів слід уникати в раціоні.

Цибуля і часник

Часник і цибуля є одними з кращих протиракових засобів. Вони містять у собі сірчані компоненти і флавоноїди, які уповільнюють пухлинний ріст і підвищують імунітет.

Гранат

Плоди гранатового дерева несуть величезну користь жіночому організму. Дослідження довели, що гранатовий сік, багатий антиоксидантами, сприяє пригніченню росту ракових клітин в молочній залозі.

Гранат містить речовини, які блокують синтез естрогену. Коли цей гормон в надлишку, він провокує розвиток ракових клітин. Внеси родзинку в свій раціон: додавай зерна граната в салати і пий справжній гранатовий сік.

Куркума

Ця жовта спеція дуже корисна для організму, вона має антисептичні та протизапальні властивості. Основний компонент куркуми – куркумін, він пригнічує ріст ракових клітин.

Молоко і молочні продукти

Вживання молока і молочних продуктів є запорукою отримання вітаміну D і кальцію. А перебуваючи на сонці щодня протягом 12 хвилин, ти знижуєш ризик розвитку раку грудей на 50%.