Пісний сніданок від Юлії Висоцької: лаваш з овочевою начинкою

5 березня 2020, 09:01
Рецепт рулету з лаваша з запеченими овочами

Для ніжних Дев - ніжна моцарела

Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом семи тижнів православним не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. Винятки роблять для хворих, вагітних і дітей.

Читайте також:

Реклама

Лаваш з начинкою з запечених овочів за рецептом Юлії Висоцької – відмінна ідея для пісного сніданку. Якщо ви приготуєте овочі напередодні, то вранці зробите рулет за лічені хвилини.

Лаваш із солодким перцем, гарбузом та авокадо

Для ніжних Дев – ніжна моцарела

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 501 ккал на порцію

Інгредієнти:

Реклама
  • Тонкий лаваш – 1 шт.
  • Гарбуз – 300 г
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Буряк – 100 г кг
  • Лук червоний – 1 шт.
  • Тархун – 1 пучок
  • Часник – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Кмин – 5 г
  • Коріандр насіння – 5 г
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Сіль морська – 5 г

Дивіться відео, як зробити хрусткі конвертики з лаваша:

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180-200 ° С.
  2. Часник почистити і дрібно порубати.
  3. Оливкову олія змішати з часником, кмином, перцем і насінням коріандру.
  4. Буряк натерти маринадом, загорнути у фольгу і запікати в розігрітій духовці 20-40 хвилин (в залежності від розміру буряка), а потім почистити.
  5. Так само натерти маринадом і запекти гарбуз, тільки перед тим, як він буде повністю готовий, розгорнути фольгу і помістити її під гриль, щоб вийшла золотава скоринка.
  6. Перець запекти в духовці до готовності, покласти в каструлю, закрити кришкою і залишити на кілька хвилин, а потім зняти з нього шкірку.
  7. Цибулю почистити, нарізати півкільцями і обшпарити окропом, щоб вийшла гіркота.
  8. Буряк, солодкий перець і гарбуз нарізати смужками.
  9. Лаваш розгорнути, ближче до одного краю викласти нарізані буряки, гарбузи і перець, посолити, поперчити.
  10. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, ложкою вийняти м'якоть з однієї половинки на тарілку, полити соком лимона, посолити і поперчити.
  11. Іншу половинку авокадо розім'яти і викласти зверху.
  12. Додати тархун, нарізану цибулю і акуратно згорнути лаваш конвертом.

Порада від Юлії Висоцької

Запікати овочі для такого лаваша краще напередодні. А ще можна зробити його з морквою, бататом, в'яленими помідорами або додати селеру, цвітну капусту і огірок – вийде хрустка начинка. Замість лаваша можна взяти тортільї, а спеції додайте будь-які, які вам подобаються!

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рулет з лаваша з рибними консервами . "Сьогодні" також ділилися рецептом лаваша з грибами .