Пісний салат з тофу з морквою і апельсинової заправкою

18 грудня 2019, 16:55
Смачне і корисне блюдо для Різдвяного посту

Салат з тофу з морквою

Різдвяний піст 2019-2020 розпочався 28 листопада і закінчиться 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молочні продукти і яйця.

Дивіться відео, як приготувати маринований сир тофу:

Реклама

Ми пропонуємо приготувати смачний салат з соєвого сиру тофу з молодою морквою і ароматною апельсинової заправкою.

Читайте також:

Реклама

Салат з тофу з морквою і апельсинами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 38 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г твердого тофу
  • 10-12 дрібних солодких морквин
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. кумина
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. пелюсток мигдалю
  • Сіль

Для заправки:

  • Сік 1 апельсина
  • Сік 1/2 лимона
  • 1 ч .л. гострої гірчиці
  • 2 ч. л. свіжого тертого імбиру
  • 3 ст. л. апельсинового конфітюру або меду
  • 1/2 ч. л. пластівців сушеного перцю чилі
  • Салатні листя для подачі

Спосіб приготування:

  1. Морква вимити, почистити, нарізати брусочками. Обсмажувати на сковороді з ложкою оливкової олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати кумін і розрізаний навпіл часник, посолити і готувати ще 2-3 хвилини. Відставити моркву в тепле місце.
  2. Окремо обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору пластівці мигдалю.
  3. Приготувати заправку. У невеликій сковороді або сотейнику довести до кипіння апельсиновий і лимонний сік, додати тертий імбир, зменшити вогонь. Потім додати гірчицю, апельсиновий конфітюр, пластівці чилі і ретельно перемішати. Готувати на маленькому вогні до загусання 4-5 хвилин.
  4. Тофу розрізати на прямокутні шматочки товщиною 1 см. Змастити оливковою олією і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді до рум'яності з обох сторін.

Як подавати салат

Викласти обсмажені тофу і моркву на тарілку з салатом, полити соусом і прикрасити обсмаженим мигдалем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на сніданок з тофу . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати корисний перекус з тофу .