Готуємо вареники з картоплею та грибами – просто і смачно

19 березня 2021, 10:27
Їх можна готувати тим, хто поститься

Фото: instagram.com/lala_povar/

Великий піст перед Великоднем – один з найтриваліших і найсуворіших. У 2021 році він триватиме до 1 травня. Упродовж 48 днів православним християнам заборонено вживати в їжу м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні. Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, зробіть смачні домашні вареники з начинкою з картоплі, смаженої цибулі та грибів.

У календарі свят березня шукайте оригінальні ідеї для подарунків.

Реклама

Пісні вареники з картоплею та грибами

Цікава і соковита начинка, як і особистість Водоліїв

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г борошна
  • 200 мл борошна
  • 2 ст. л. олії
  • Дрібка солі
  • 5 шт. картоплі
  • 200 г грибів
  • 2 шт. ріпчастої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Змішайте просіяне борошно, воду, олію і сіль. Замісіть тісто для вареників, загорніть його в плівку і відкладіть, поки готується начинка.
  2. Очистіть картоплю, наріжте і відваріть до готовності. Розімніть у пюре.
  3. Цибулю і гриби наріжте, обсмажте в сковороді до м'якості. Перемішайте з картопляним пюре.
  4. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, виріжте кружечки. Розкладіть зверху начинку і защипніть краї.
  5. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду, варіть на слабкому вогні п'ять-сім хвилин після закипання.
  6. Вареники можна подавати зі смаженою цибулею і зеленню.

Корисна порада

Якщо вареники залишаться, заморозьте їх. Перекладіть у пакети і зберігайте в морозильній камері.

Реклама

Тут знайдете 3 рецепти оригінальних страв з печерицями.