Пісна випічка: рецепт галети з грибами і чебрецем

20 листопада 2019, 13:59
Французька галета – прекрасний варіант швидкої випічки

Пісна галета з грибною начинкою / Фото: Pinterest

Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. У цей час не можна їсти м'ясо, молоко і яйця, зате дозволені овочі, фрукти, гриби, бобові та крупи.

Дивіться відео, як приготувати галети з ягодами:

Реклама

Ми розповімо, як спекти пісну галету з грибами. Це ситний і смачний пиріг, який можна приготувати на сніданок.

Читайте також:

Реклама

Галета з грибами та цибулею

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 153 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Свіжі печериці
  • Сушені білі гриби
  • Ріпчаста цибуля
  • Листочки чебрецю – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Для тесту:

  • Оливкова олія – 130 г
  • Вода (кімнатної температури) – 150 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Борошно – 350 г

Спосіб приготування:

  1. Зробити начинку. Добре промити гриби. Після цього білі замочити у воді до м'якості, печериці просто обсушити.
  2. На розігрітій сководе обсмажити цибулю з олією до золотистого кольору, перекласти на тарілку.
  3. На сильному вогні обсмажити печериці та білі гриби, з'єднати з цибулею, посолити і додати чебрець. За бажанням поперчити.
  4. Нагріти майже до кипіння в товстостінній великій каструлі олію.
  5. Замісити тісто. Відміряти потрібну кількість борошна і висипати все кількість одночасно в каструлю з маслом, зняту з вогню. Швидко розмішати лопаткою. У вас вийде щось на зразок крихти. Акуратно – суміш гаряча.
  6. Підливаючи воду з сіллю, замісити тісто. Спочатку лопаткою, так як спочатку суміш буде дуже гарячою, потім можна перекласти всі в іншу ємність (холодну) або замісити тісто прямо на столі.
  7. Розігріти духовку до 190-200 ºС.
  8. Розкачати тісто на пекарської папері.
  9. В середину викласти начинку, відступивши від краю 2-2,5 см. Краї тіста підігнути або защипнути.
  10. Разом з папером акуратно перекласти готову галету на деко і випікати близько 40-50 хвилин.
  11. Свіжоспечену галету перекласти на решітку, щоб вона охолола.

З якими начинками можна приготувати галету

В пісну галету можна додавати практично будь-які овочі, фрукти і ягоди. Хороші варіанти овочевої начинки – баклажани, помідори, цукіні, болгарський перець. Фруктової – груші, яблука, персики, сливи. З ягід можна додати полуницю, чорницю, малину, вишню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати борщ без м'яса з квасолею і грибами .