Чому сир може бути шкідливим

2 листопада 2016, 01:45
Лікарі і дієтологи попереджають – при надмірному вживанні сир може бути шкідливий через великий вміст у ньому насичених жирів, тваринних ферментів, солі, холестерину і цвілі

Надмірне вживання сиру може викликати проблеми зі здоров'ям. Фото: polzavred.ru

Твердий сир відноситься до молочних продуктів, які корисно включати в раціон в будь-якому віці. Він багатий на молочний білок, вітаміни і мікроелементи. Але, незважаючи на це, медики рекомендують дотримуватися міри при його вживанні, щоб не завдати шкоди своєму організму. Про те, що шкідливо в сирі, пише likar.info.

Жири. В сирі міститься велика кількість насичених жирів (насичених жирних кислот), які не є корисними для здоров'я.

Реклама

Сіль. До складу більшості сортів твердого сиру у великих кількостях входять солі натрію, які згубно впливають на роботу серцево-судинної системи.

Висока калорійність. Надмірне вживання сиру сприяє швидкому набору ваги, що в свою чергу підвищує ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань і цукрового діабету.

Цвіль. Серед різновидів сиру існують і такі, при виготовленні яких використовується цвіль. І хоч прийнято вважати, що даний вид цвілі не представляє небезпеки, багато експертів рекомендують не занадто захоплюватися такими сортами сиру, як брі або камамбер, щоб не нашкодити своєму здоров'ю.

Реклама

Холестерин. Переважна кількість твердих сирів містить високий рівень холестерину, здатного спровокувати розвиток серцево-судинних захворювань.

Але все перераховане вище не повинно викликати тривогу, якщо ви вживаєте сир у помірній кількості, кажуть дієтологи. У цьому випадку ви зможете не тільки внести різноманітність у свій раціон, але й принести користь своєму організму.