Чому потрібно їсти менше м'яса: 7 причин

2 листопада 2015, 05:17
Зниження кількості м'яса в раціоні допоможе впоратися з серцево-судинними хворобами і зберегти стрункість

М'ясо можна замінити бобовими. Фото askwoman.ru

Існує безліч серйозних причин скоротити кількість м'яса в раціоні. Наприклад, у жовтні 2015 р. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) "привласнила" продуктам з обробленого м'яса "почесний" статус канцерогену. Йдеться про м'ясо, яке попередньо обробляється промисловим чином – копчене, сосиски, сардельки, ковбаса і тому подібні продукти харчування. А ось й інші причини, які можуть підштовхнути вас їсти менше м'яса, пише "Країна здоров'я".

Хоча б іноді замінюючи м'ясо бобовими, сочевицею, цільними злаками, горіхами і насінням, овочами та фруктами, ви можете внести величезний внесок у своє здоров'я, а також у здоров'я планети, наприклад:

Реклама

Зможете подолати хвороби серця

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності у світі. Перехід на рослинний раціон допомагає не тільки вилікувати хвороби серця, але і повернути назад їх розвиток.

Збережіть стрункість

Реклама

Дослідження показали, що вживання в їжу м'яса пов'язане з ожирінням.

Заощаджуйте гроші

Вегетаріанське харчування може обійтися дешевше, ніж м'ясний раціон.

Реклама

Допоможете послабити парниковий ефект

Тваринницьке господарство, за оцінками експертів, призводить до виробництва більшої кількості парникових газів, ніж вся транспортна галузь. Зниження або виключення споживання м'яса може мати величезні наслідки для зміни клімату.

Можете приєднатися до безлічі спортсменів, які слідують дієті на рослинній основі

Що спільного між марафонцем Бартом Яссько, триатлетом Річем Ролл і 70-річним бодібілдером Джимом Морісом? Ніякого м'яса в раціоні!

Спробуйте нові смачні страви

Скорочення м'яса в раціоні дозволяє розширити кулінарні горизонти і відкрити нові страви.