Чому не можна розморожувати м'ясо в мікрохвильовці

10 січня 2018, 12:41
Розморожувати м'ясо при кімнатній температурі теж небажано

У мікрохвильовці краще не розморожувати продукти. Фото: world.korupciya.com

Порівнюючи два найпопулярніших способи розморожування м'яса – на полиці в холодильнику і в мікрохвильовій печі – експерти одноголосно віддають перевагу першому, повідомляє The Daily Mail.

За словами професора Костаса Статхопулоса з Абертейського університету в шотландському місті Данді, харчові продукти слід розморожувати протягом декількох годин при температурі від двох до шести градусів. В іншому випадку ви ризикуєте отримати харчове отруєння через обсіменіння їжі небезпечними бактеріями.

Реклама

Стосовно мікрохвильової печі, професор Статхопулос впевнено заявляє, що це не найкращий спосіб розморожування. Холодні температури стримують зростання агентів інфекційних захворювань, включаючи бактерії E.coli, тоді як при різкому відтаванні м'яса в теплому середовищі їх чисельність зростає приблизно вдвічі, що може призвести до різних розладів травлення.

Розморожувати м'ясо при кімнатній температурі теж небажано. Процес це нешвидкий і за той час, поки м'ясо перебуває на кухонному столі, воно покривається мільйонами хвороботворних бактерій.

І, якщо ви раптом передумаєте готувати продукт і піддасте його повторному заморожуванню, не сподівайтеся, що вони загинуть – найімовірніше, більшість з них виживе і зробить м'ясо непридатним для їжі.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми писали, які продукти не можна гріти в мікрохвильовці. Також ми розповідали, які помилки під час розігріву їжі в мікрохвильовці псують її і отруюють.