Чому не варто занадто захоплюватися корейською їжею

4 вересня 2021, 08:15
Постійне вживання білого рису, локшини, фруктів, кімчі і інших корейських страв може позначитися на вашій талії. Чим ще небезпечна корейська їжа – в статті

Якщо ви не хочете "втратити" талію, то не варто занадто захоплюватися корейською їжею

Багата на вуглеводи корейська традиційна кухня підвищує ризики абдомінального ожиріння і метаболічного синдрому. Такого висновку дійшли самі корейські медики – результати їхнього дослідження опубліковані в медичному журналі Nutritients.

Що таке метаболічний синдром?

Метаболічним синдромом – це не хвороба, а стан, при якому у людини присутня ціла група факторів ризику. А ці ризики своєю чергою ведуть до серцево-судинних хвороб, ожиріння, особливо абдомінального (тобто в районі живота), розвитку діабету другого типу і інсультів.

Реклама

Читайте також:

Метаболічний синдром, як зазначають дослідники, розвивається у тих, хто харчується їжею, яка багата на швидкі вуглеводи. А традиційна корейська кухня на них багата – корейці вживають дуже багато білого рису, а у цього продукту самий найвищий глікемічний індекс .

Які ще страви корейської кухні багаті на швидкі вуглеводи

Також багато вуглеводів містить корейська локшина. Кімчі, популярна і улюбленае багатьма українцями страва з гостро приправлених квашених овочів, корисніша. Ферментовані овочі і спеції містять безліч корисних мінералів і макроелементів.

Реклама

Багата на вуглеводи корейська локшина, якщо часто її їсти, то можна погладшати

Однак рецептів кімчі багато, і ті страви, в яких, крім соєвого і інших соусів, багато солі і цукру, їсти дуже часто не варто. Також важливо правильно їсти фрукти, особливо солодкі – не зловживати і їсти їх в першій половині дня.

Дослідники зазначили, що найбільше схильність до жирових відкладень на талії була помічена у тих жінок, які також мали запальні процеси в організмі. Тому корейські медики рекомендують розбавляти вуглеводний раціон білковою їжею.

Реклама

Яка їжа допоможе уникнути накопичення жиру на талії?

Знизити ризики абдомінального ожиріння, яке найбільше пов'язане з вживанням вуглеводів і метаболічного синдрому, допомагає насамперед збалансоване харчування. І білкова їжа, насамперед молочні білки.

При збільшенні молочних продуктів в раціоні добровольців і зниженні вуглеводної їжі вчені помітили зниження жирової маси. Також важливо їсти овочі і стежити, щоб організм отримував достатньо клітковини.

Також ми писали, як схуднути без шкоди для здоров'я і не гладшати знову.

.