Чому їсти кавуни корисно: 9 вагомих причин

31 серпня 2016, 11:24
Кавуни мають дивовижні властивості на організм людини

Кавуни корисні для організму. Фото: instagram.com/marylou_lumberjack

Кінець серпня – дуже вдалий час для кавунів, які містять мікроелементи, антиоксиданти і вітаміни, які так необхідні тілу.

AdMe.ru назвав 9 вагомих причин, чому так корисно їсти кавуни.

Реклама

Серце

Лікопін – потужний антиоксидант, який благотворно впливає на серце. Також кавун допомагає стабілізувати рівень холестерину.

Реклама

Шкіра

Вітамін А допомагає шкірі швидше оновлюватися, бути гладкою і зволоженою.

Реклама

Нирки

Багато хто знає, що кавун має сечогінний ефект. Виявляється, він допомагає ниркам виводити продукти обміну, при цьому, не надаючи на них сильного навантаження. Це особливо варто врахувати людям, що мають проблеми з сечовидільною системою.

Очі



Вітамін А, який міститься в кавуні, попереджає вікові зміни в фоточутливих клітинах очного дна. Також він допомагає запобігти курячу сліпоту, яка часом виникає в літньому віці.

Передміхурова залоза

Згідно з дослідженнями, лікопін знижує ризик раку простати і чоловічого безпліддя.

Кровоносна система

Завдяки ідеальному співвідношенню натрію і магнію нормалізується кров'яний тиск.

М'язи

У кавуні міститься амінокислота L-цитрулін, корисна для м'язів. Доктор Джозеф Меркола з'ясував, що вживання кавунового соку перед спортивним тренуванням зменшує біль у м'язах, які виникають через добу після силового навантаження.

Легені

Вітамін С й інші речовини, що містяться в кавуні, допомагають поліпшити стан легенів. Особливо він корисний при астмі.

Скелет

Всі фото: adme.ru

Кавун допомагає попередити ламкість кісток і суглобів завдяки натрію і лікопіну.