Чому швидке вживання їжі шкідливе для здоров'я

11 вересня 2017, 15:01
Японські вчені прийшли до цікавого висновку

Їсти краще повільно. Фото: pixabay.com

Японські вчені прийшли до висновку, що швидке вживання їжі збільшує шанси розвитку переддіабету, а потім діабету вдвічі, повідомляє med2.ru.

Дослідники пояснюють, що у людей, які занадто швидко їдять, збільшується рівень глюкози в крові незабаром після вживання їжі. При цьому такої тенденції не спостерігається у людей з іншими неправильними харчовими звичками, в тому числі любителів перекусів і нічних набігів на холодильник.

Реклама

Фахівці відзначають, що в світі набагато більше діабетиків, ніж прийнято вважати: у багатьох порушена толерантність до глюкози (НТГ), коли рівень глюкози в крові вищий за зазвичай, але не достатньо високий, щоб викликати діабет. Цей стан може прогресувати і перерости в цукровий діабет другого типу, якщо превентивні заходи не будуть прийняті.

За оцінками вчених, у більшості таких людей – від 40 до 50% – цукровий діабет другого типу розвинеться протягом десяти років.