Плюшки з яблуками і англійським кремом: рецепт від Тетяни Литвинової

2 квітня 2019, 12:22
Кулінарний експерт поділилася рецептом дуже смачної домашньої випічки

Тетяна Литвинова

Не знаєте, що спекти до чаю? Приготуйте солодкі булочки з домашнього листкового тіста з карамелізованими яблуками і англійським кремом за рецептом Тетяни Литвинової.

Плюшки з яблуком і англійським кремом

Реклама
Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вода – 280 мл
  • Сіль – 12 г
  • Цукор – 75 г
  • Свіжі дріжджі – 20 г
  • Вершкове масло для шарування – 300 г
  • Борошно – для підсипання
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

Реклама
  • 2-3 солодких яблука
  • 30 г вершкового масла

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 100 гр цукру
  • 6 жовтків

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Готуємо тісто. Масло розтоплюємо в духовці до рідкого стану. У теплу воду додаємо цукор і перемішуємо (вода не повинна бути гарячою!) Додаємо дріжджі, розмішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло. Поступово, але швидко підмішуємо просіяне борошно.
  2. У процесі додавання борошна додаємо сіль. Робимо швидкий заміс – за 2-3 хвилини. Формуємо з тіста кулю, кладемо її в миску, накриваємо плівкою. Ставимо тісто в тепле місце до збільшення в об'ємі вдвічі.
  3. Коли тісто підійде, викладаємо його на пергамент і розрізаємо глибоким хрестом. Розгортаємо руками за кінці. Формуємо квадрат. Посередині тісто має бути товстіше – це буде платформа для масла. Прибираємо пергамент з тістом до холодильника на 30 хвилин.
  4. Готуємо вершкове масло для шарування: обертаємо масло плівкою і відбиваємо качалкою в коло такої ж форми, як потовщення в центрі тесту.
  5. Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника, на платформу в центрі кладемо масло, накриваємо його тонкими краями квадрата. Перевертаємо швом вниз і починаємо розкочування тіста – від себе вгору і вниз до товщини в 1 см.
  6. Повертаємо тісто 90 градусів проти годинникової стрілки, складаємо втричі, спочатку праву частину, потім ліву – край до краю.
  7. Обертаємо плівкою і кладемо на 15 хвилин до морозилки, потім на 15 хвилин до холодильника.
  8. З моменту розкочування тіста повторюємо процес ще тричі. Після останнього загортаємо тісто в плівку, кладемо до холодильника на 30 хвилин. Потім ділимо тісто на частини.
  9. Якщо залишилися сили, готуємо начинку і випікаємо "плюшки". Для цього 2-3 солодких яблука нарізаємо кубиком і карамелізуємо з 30 г вершкового масла. Тетяна готує начинку без цукру.
  10. Молоко закип'ятити. Поставити парову баню. Яйця з'єднати з цукром, можна віночком в цій же мисці. Коли молоко закипить, додати близько 150 мл в суміш, помішуючи, потім потихеньку влити решту і готувати 10-15 хвилин на паровій бані, постійно помішуючи. Температура готового крему – не більше 82 градусів. Обережно, якщо перегріється, може згорнутися.
  11. Розкачати тісто, кондитерським кільцем діаметром 10 см вирізати кола, якщо такого немає, беремо чашку і видавлюємо. Готові яблука відкиньте на сито і дайте стекти рідини (20 хвилин).
  12. У центр кожного кола покладіть по 2 ст.л. начинки. Потім за допомогою насадки на кондитерський мішок проткніть в центрі отвір у другому колі і накрийте начинку. Придавите акуратно пальцями, щоб добре з'єднати їх між собою. Тісто підніматиметься і може розірвати з'єднання. Потім за допомогою цього ж кільця, зачистіть коло, обрізавши нерівності, щоб воно знову стало рівним.
  13. Перекладіть на пергамент, дайте підійти тісту 10-15 хвилин і випікайте при температурі 200 градусів 20-25 хвилин в розігрітій духовці. Після того, як дістанете готові плюшки, в отвір видавіть крем за допомогою кондитерського мішка і довгої насадки для еклерів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні рогалики з маком і горіхами. "Сегодня" також розповідали, як приготувати слойки з яблуками і сиром.

Дивіться відео, як приготувати сіннабони з корицею: