Пхалі з буряка: рецепт знаменитої грузинської закуски

4 березня 2020, 13:24
Пхалі можна готувати під час Великого посту

Пхалі з буряка з горіхами

Пхалі – це оригінальна грузинська закуска у вигляді коржів з травами. Блюдо найчастіше готують з буряка і шпинату. Для більшої привабливості пхалі прикрашають зернами граната.

Читайте також:

Реклама

Ця страва подається які холодної закуски або гарніру до м'ясних страв. Мінімальна теплова обробка дозволяє зберегти майже всі вітаміни.

Пхалі з буряка

Пхалі з буряка з горіхами

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 128 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 великих буряки
  • 1 червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 50-70 г волоських горіхів
  • Невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі або уцхо-сунелі
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Запекти буряк в духовці, попередньо загорнувши кожний у фольгу. Потім остудити, почистити і крупно нарізати.
  2. Очистити часник і цибулю, зелень помити і обсушити. Нарізати ці інгредієнти.
  3. Горіхи підсушити на сковороді без масла і порубати ножем.
  4. Викласти всі інгредієнти в блендер і подрібнити до однорідності, але не в гладке пюре. Додати спеції і сіль за смаком. Сформувати невеликі кульки і викласти на блюдо.
  5. За бажанням прикрасити зернами граната і зеленню.

Корисна порада

Якщо у вас немає блендера, подрібніть продукти за допомогою м'ясорубки.

Дивіться відео, як приготувати справжні грузинські хачапурі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з буряка з горіхами. "Сьогодні" також писали, як приготувати буряк на пару.