Старовинні рецепти аджапсандалі включали мінімум овочів: тільки баклажани, цибулю, часник і зелень. Сьогодні це грузинське рагу готують з додаванням помідорів, перцю і картоплі.
Аджапсандалі
Інгредієнти:
- 4 середніх баклажани
- рослинна олія
- 2-3 цибулини
- 2 помідори
- 2-3 зубчики часнику
- 3 солодких перці
- невеликий пучок кінзи
- невеликий пучок петрушки
- 1 гострий зелений перець
- 1 ч.л. меленого шафрану
- 1 ч.л. хмелі-сунелі
- сіль
- мелений чорний перець
- невеликий пучок базиліка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баклажани помити і нарізати кружечками. Посолити і залишити на 15 хвилин. Потім промити і обсушити.
- Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити баклажани з двох сторін. Перекласти до каструлі.
- Очищену цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на рослинній олії.
- Помідори залити окропом на хвилину, зняти шкірку і нарізати кубиками. Додати в сковорідку до цибулі.
- Очищений часник розчавити ножем.
- Солодкий і гострий перець помити, видалити перегородки і насіння. Нарізати м'якоть соломкою.
- Петрушку і кінзу дрібно порубати.
- Додати підготовлені інгредієнти до цибулі, посипати спеціями. Перекласти до каструлі до баклажанів, посолити і поперчити.
- Перемішати і тушкувати під кришкою ще 10-15 хвилин.
- Посипати аджапсандалі нарізаним базиліком. Подавати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав,навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: