Паста з мідіями і томатами: рецепт Олексія Суханова

5 грудня 2017, 15:32
Сьогодні готуємо апетитну італійську пасту з мідіями і томатним соусом

Паста з мідіями Фото: mrsiraphol / Freepik

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Для приготування пасти телеведучий Олексій Суханов рекомендує вибирати довгі спагетті. Занурте макарони в киплячу підсолену воду і варіть до стану аль денте. Це означає, що паста повинна залишатися трохи твердою, інакше в готовій страві вона розвариться.

Поки спагетті готуються, очищаємо помідори від шкірки. Розрізаємо кожен томат на чотири частини, складаємо в мисочку і розминаємо виделкою, щоб вийшла томатна паста. Дрібно рубаємо стебла базиліка і тонко нарізаємо часник.

Реклама

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо часник і стебла базиліка. Потім додаємо томатне пюре і трохи бальзамічного оцту. Після цього всипаємо м'ясо мідій в ароматну олію. Обсмажуємо, помішуючи, щоб мідії не прилипли. Після додаємо сіль і накриваємо кришкою, щоб морепродукти як слід протушкувалися.

В кінці додаємо в соус пасту і рубані листя базиліка, добре перемішуємо. Накриваємо кришкою, щоб спагетті прогрілися.

Нагадаємо, морепродукти корисні для потенції.