Паштет з печінки індички по-французьки: рецепт дня

14 січня 2020, 09:00
Найсмачніший паштет з печінки індички

Паштет з індички

Паштет з печінки індички – найкорисніший і найсмачніший. У цьому рецепті можна використовувати також і курячу печінку, тоді в неї ми кладемо 250 г і 250 г індичої.

Дивіться відео, як приготувати печінковий паштет з коньяком:

Реклама

Паштет з печінки двох видів виходить ніжнішим. Також ніжнішим його можна зробити за рахунок вершкового масла, якщо додати побільше.

Читайте також:

Реклама

Паштет з печінки індички

Час приготування:

  • 2,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 294 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Печінка індички – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити печінку, причому злити воду два рази після закипання, а після третього закипання залишити доваритися в цій же воді до готовності.
  2. Потушкувати тим часом овочі: нарізану цибулю і натерту моркву. Готувати їх потрібно довго, близько двох годин, в сотейнику або на сковороді в олії і на маленькому вогні.
  3. Остудити готові печінку і овочі, перемішати і перекрутити на м'ясорубці два рази, вдруге додавши м'яке вершкове масло.
  4. Розкласти паштет по по формах, дати застигнути.

З чим подавати паштет

Подавайте печінковий паштет разом зі свіжим багетом, тостами, крекерами і галетами. Основу можна попередньо намазати вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.