Великдень-2021: як пофарбувати яйця харчовими барвниками

20 квітня 2021, 10:40
Їсти можна тільки ті яйця, які були забарвлені нетоксичними барвниками

Як пофарбувати яйця харчовими барвниками

Яскраві яйця – мабуть, найкрасивіший атрибут великоднього столу. Ми розповідали, як пофарбувати їх за допомогою куркуми, тепер дізнаємося кілька способів, як це зробити харчовими барвниками. Це поширений і простий спосіб зробити крашанки на Великдень. У магазинах найчастіше можна знайти порошкові та рідкі барвники, хоча зустрічаються й барвники у пігулках. Дізнаємося, як правильно пофарбувати крашанки в домашніх умовах. Якщо ви плануєте пекти паски, то поділіться своїм рецептом і вигравайте призи.

Як фарбувати яйця спеціальними барвниками

Як правильно фарбувати яйця

Реклама

Спосіб №1 – порошкові барвники

Розчиніть фарбу в 250 мл теплої води, додавши 1 ст. л. оцту. Опустіть в рідину варене яйце. Яйце потрібно постійно перевертати, щоб фарба лягла рівніше. Час фарбування яєць – близько 2-5 хвилин, залежно від бажаного відтінку.

Готові крашанки викладіть на паперову серветку або рушник і дайте обсохнути.

Реклама

Спосіб №2 – рідкі барвники

У 1/2 склянки води розведіть 2 ст. ложки столового оцту. Додайте від 1/2 до 1 ст. ложки рідкого харчового барвника. Акуратно, за допомогою супової ложки, опустіть яйце в склянку з фарбою. Що довше яйце пролежить в розчині, то яскравішим і насиченішим буде його колір. Обсушіть крашанки на рушнику.


Корисні поради з фарбування яєць

Реклама
  • Використовуйте яйця з білою шкаралупою;
  • Щоб яйця під час варіння не лопнули, заздалегідь дістаньте їх з холодильника і додайте у воду ложку солі;
  • Не варіть яйця занадто довго, інакше жовток придбає блакитний відтінок;
  • Щоб фарба лягла рівніше, ретельно промийте шкаралупу і протріть її спиртом;
  • Використовуйте для фарбування одноразові пластикові стаканчики. А щоб не забруднити руки, вдягніть латексні рукавички;
  • Виймаючи яйця з розчину, для кожного кольору фарби використовуйте окрему столову ложку.

Тут дізнаєтеся, як перевірити, чи не протухли яйця.