Рататуй – це знамените французьке овочеве рагу. Колись провансальські селяни готували його з кабачків, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Пізніше в рататуй стали класти баклажани.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:
Ми поділимося незвичайним рецептом рататуя – з додаванням оливок. Вони зроблять смак страви більш цікавим і пікантним. Подавати рататуй можна як гарнір до м'яса або риби, або просто їсти разом зі свіжим багетом.
Рататуй на сковороді: рецепт з оливками
Час приготування:
1 година
Складові:
- 2 баклажани
- 2 цукіні
- 2 солодких перці різних кольорів
- 200 г помідорів чері
- Жменя оливок без кісточок
- Оливкова олія
- Суміш сушених прованських трав
- Сіль перець
- Кілька гілочок свіжого базиліка
Спосіб приготування:
- Баклажани, цукіні і перець помити і розрізати на скибочки. Шматочки баклажанів повинні бути більшими, а цукіні і перцю – дрібніші.
- Баклажани і цукіні посипати сіллю і залишити на 10-15 хвилин. Потім промити під холодною проточною водою.
- Обсмажити баклажани протягом 2-3 хвилин на сильному вогні.
- Додати цукіні і перець, обсмажити, помішуючи, на середньому вогні протягом 7-8 хвилин. Посолити і поперчити, посипати сушеними травами.
- Додати помідори, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини, в кінці додати оливки і листочки базиліку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з літніх овочів. Крім того, ми писали, як приготувати овочеве рагу з індичкою.