Овочевий рататуй з оливками: рецепт на сковороді

17 серпня 2019, 08:00
Готуємо французьке рагу з літніх овочів

Рататуй – це знамените французьке овочеве рагу. Колись провансальські селяни готували його з кабачків, помідорів, перцю, цибулі та часнику. Пізніше в рататуй стали класти баклажани.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:

Реклама

Ми поділимося незвичайним рецептом рататуя – з додаванням оливок. Вони зроблять смак страви більш цікавим і пікантним. Подавати рататуй можна як гарнір до м'яса або риби, або просто їсти разом зі свіжим багетом.

Рататуй на сковороді: рецепт з оливками

Реклама

Час приготування:

1 година

Складові:

Реклама
  • 2 баклажани
  • 2 цукіні
  • 2 солодких перці різних кольорів
  • 200 г помідорів чері
  • Жменя оливок без кісточок
  • Оливкова олія
  • Суміш сушених прованських трав
  • Сіль перець
  • Кілька гілочок свіжого базиліка

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Баклажани, цукіні і перець помити і розрізати на скибочки. Шматочки баклажанів повинні бути більшими, а цукіні і перцю – дрібніші.
  2. Баклажани і цукіні посипати сіллю і залишити на 10-15 хвилин. Потім промити під холодною проточною водою.
  3. Обсмажити баклажани протягом 2-3 хвилин на сильному вогні.
  4. Додати цукіні і перець, обсмажити, помішуючи, на середньому вогні протягом 7-8 хвилин. Посолити і поперчити, посипати сушеними травами.
  5. Додати помідори, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини, в кінці додати оливки і листочки базиліку.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з літніх овочів. Крім того, ми писали, як приготувати овочеве рагу з індичкою.