Осінній салат з інжиром, горіхами, блакитним сиром і пармською шинкою

9 вересня 2019, 18:31
Чудовий салат зі стиглим інжиром прикрасить святковий стіл

Салат з інжиром

Сезон інжиру починається влітку і триває до середини осені. Цей фрукт буває зеленого, фіолетового і жовтого кольорів. З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино.

Дивіться відео, як законсервувати інжир з динею:

Реклама

Оскільки свіжий інжир має м'який і нейтральний солодкий смак, він відмінно доповнює насичені сири і витримані окости (прошуто, серано).

Салат з інжиру з прошуто і сиром

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Свіжий інжир – 5 шт.
  • Рукола або салатний мікс – 1 пучок
  • Блакитний сир або свіжий козячий сир – 100-150 г
  • Пармська шинка, прошуто або хамон – 75 г
  • Горіхи – жменя
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Мед – 2 ч.л.
  • Лимонний сік – 1-2 ч.л.
  • Сіль за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і розрізати на 4-8 частин.
  2. Руколу крупно нарізати або порвати руками.
  3. Шинку злегка підсмажити на сковороді без жиру, щоб вона дала аромат.
  4. Горіхи підсушити в духовці або на сковороді.
  5. Змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і сіль для заправки.
  6. Викласти на тарілку руколу, шинку, горіхи, інжир, нарізаний сир, заправити і перемішати.
  7. Подавати салат з інжиром відразу ж після приготування.

Чим корисний інжир

Це відоме джерело вітамінів і мікроелементів. Зокрема, в ньому в достатній кількості містяться вітаміни групи В, А, С, К, Е і бета-каротин, а також мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор і залізо, завдяки чому ми отримуємо всі необхідні компоненти для нормальної роботи організму і міцного імунітету.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом апетитної закуски з інжиру від Тетяни Литвинової. "Сьогодні" також писали, як приготувати м'ясний рулет з інжиром і волоськими горіхами