Осінній салат з червоної капусти з морквою і апельсинами

2 листопада 2018, 09:00
Вітамінний салат з оригінальною йогуртовою заправкою

Салат з капусти і апельсинів. Фото: depositphotos.com

Якщо ви любите незвичайні поєднання, приготуйте салат з червонокачанної капусти з морквою, апельсинами і гірчично-йогуртовою заправкою. Він не тільки порадує своїм смаком, але і допоможе отримати порцію вітаміну С.

Салат з червоної капусти з апельсинами

Реклама

Інгредієнти:

  • 400 г червонокачанної капусти
  • 1 невелика морква
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 3 апельсини
  • 150 г натурального йогурту
  • 1 ч.л. негострої гірчиці
  • 20 г підсмажених і нарізаних волоських горіхів
  • сіль, перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Капусту помити і тонко нашаткувати. Потім відправити до пароварки і готувати 15 хвилин, щоб капуста стала м'якою. Заправити половиною лимонного соку і оливковою олією. Посолити, поперчити і дати охолонути. За бажанням поставити до холодильника.
  2. Апельсини очистити від шкірки і плівок і тонко порізати, сік, що виділився, зберегти.
  3. Очищену моркву подрібнити на тертці для моркви по-корейськи.
  4. Змішати йогурт, гірчицю, лимонний і апельсиновий соки. Посолити і поперчити за смаком.
  5. Капусту перемішати з морквою і апельсинами. Полити заправкою і посипати горішками. За бажанням прикрасити зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як нарізати цитрусові, не залишаючи ні шкірки, ні білої шкірки, ні мембран. Сайт "Сегодня" також писав, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Дивіться відео, як зробити фрукти не тільки смачними, а й корисними: