Осінній салат із баклажанів з помідорами: рецепт від Юлії Висоцької

11 вересня 2020, 16:50
Такий салат цілком може стати повноцінною осінньою вечерею

Теплий салат з баклажанів

Із баклажанів можна приготувати багато смачних і корисних страв. Юлія Висоцька поділилася рецептом салату з баклажанів з помідорами і червоною цибулею. Його особливість полягає в великій кількості спецій, часнику та пряних трав.

Осінній салат із баклажанів і помідорів

Реклама

Теплий салат з баклажанів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 96 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 баклажан
  • 1 помідор
  • 1/2 шт. великої червоної цибулини
  • Невеликий пучок базиліка
  • Невеликий пучок м'яти
  • Невеликий пучок тархуна
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 2 ст. л. оцту
  • Щіпка сумаху

Читайте також:

Для заправки:

Реклама
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
  • 1 щіпка морської солі

Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Баклажан нарізати товстими кружальцями, викласти в миску, влити 2 ст. ложки оливкової олії і все перемішати.
  2. Розігріти сковороду-гриль, викласти кружечки баклажана і обсмажувати по 3-4 хвилини з кожного боку.
  3. Помідор нарізати великими шматочками.
  4. Цибулю почистити і нарізати великими шматочками.
  5. Залити цибулю оцтом і дати їй злегка замаринуватися, потім оцет злити.
  6. Приготувати заправку: часник почистити і розтерти в ступці разом з сіллю в пюре, потім влити оливкову олію і ще раз все розтерти.

Як зібрати салат

Викласти на блюдо шматочки помідорів, зверху розкласти замариновану цибулю, посипати зверху листям тархуна, м'яти і базиліка, порвавши їх руками. Обсмажені теплі баклажани нарізати смужками і викласти зверху на салат, посипати сумахом і полити часниковою заправкою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.