Осіннє меню: найнесподіваніші і вдалі поєднання сезонних продуктів

3 вересня 2020, 12:29
Кращі рецепти смачних страв з осінніх продуктів

Куряче філе з виноградом

Салат з помідорів з персиками, куряче філе з виноградом, інжир з козячим сиром і грушевий лимонад – ми вибрали кілька рецептів з осінніх продуктів, які обов'язково оцінять любителі небанальних смакових поєднань.

Панцанела з фруктами

Італійський салат з хлібом

Реклама

Панцанела – популярний літній салат родом з Тоскани. У класичному варіанті його готують з хліба, помідорів, оливкової олії, цибулі і базиліка. Ми рекомендуємо додати в салат фрукти і ніжний сир бурата.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 3 чашки кубиків чіабати
  • 6 ст. л. оливкової олії, плюс більше для сервірування
  • Сіль і перець
  • 2 ст.л. червоного винних оцту
  • 1 ст.л. свіжого лимонного соку
  • 1/2 чашки подрібненого свіжого базиліку, плюс більше для подачі
  • 1 ст.л. нарезанного свіжого орегано
  • Щіпка перцю чилі
  • 2-3 персика, нектарини або червоні сливи, нарізані часточками
  • 1 помідор, нарізаний часточками
  • 1/2 чашки томатів чері, розрізаних навпіл
  • 2 столові ложки підсмажених кедрових горіхів
  • Сир бурата, розірваний на шматки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С.
  2. На деку змішайте хліб, 2 столові ложки оливкової олії і щіпку солі. Перемістіть в духовку і запікайте протягом 8-10 хвилин або поки хліб не підсмажиться.
  3. Зробіть соус вінегрет. Змішайте залишилися 4 столові ложки оливкової олії, оцет, лимонний сік, базилік, орегано і дрібку перцю чилі. Приправте за смаком сіллю і перцем.
  4. У великій салатній мисці змішайте обсмажений хліб, персики, помідори, кедрові горіхи. Додайте вінегрет і добре перемішайте. Можна залишити на ніч в холодильника.
  5. Перед подачею розкришите бурату, збризніть оливковою олією і прикрасьте листочками базиліку.

Куряче філе з запеченим виноградом і цибулею

Куряче філе з виноградом

Реклама

Cоковитий виноград ідеально відтіняє смак курячого філе, а цибуля надає йому гостроту.

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 450 г міксу дрібного червоного і зеленого винограду
  • 1 маленька червона цибулина
  • 4 гілочки розмарину плюс для подачі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. бальзамічного оцту
  • Велика сіль і мелений перець
  • 680 г курячого філе без шкіри без кісток
  • 1/2 чашки сухого білого вина
  • 1 ст.л. холодного масла

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 230 °С.
  2. Виноград зняти з грон. Цибулю почистити, розрізати на чотири частини і нарізати шматочками товщиною 0,5 см.
  3. Викласти на деко виноград, нарізану цибулю і гілочки розмарину. Додати 2 ч.л. олії, бальзамічний оцет, 1/8 ч.л. солі і 1/4 ч.л. перцю. Запікати 20-25 хвилин, один раз перевернувши.
  4. Тим часом курячі грудки розрізати горизонтально навпіл. Помістити м'ясо між двома листами поліетиленової плівки. Відбити до товщини 0,5-1 см. Приправити 1/4 ч.л. солі і 1/4 ч.л. перцю.
  5. У великій неглибокій сковороді розігріти 4 чайні ложки олії на середньому вогні. Готувати курку до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекласти на тарілку і накрити фольгою.
  6. Додати вино в сковороду, де смажилася курка. Готувати на сильному вогні близько 2 хвилин. Зняти плити; дати охолонути протягом хвилини.
  7. Додати вершкове масло; перемішувати, поки масло не розтане, близько 30 секунд.
  8. Викласти винний соус на тарілку, додати курку. Подавати із запеченою виноградом і червоною цибулею.
  9. Прикрасити страву свіжим розмарином.

Інжир з козячим сиром і медом

Запечений інжир в духовці

Запечений інжир в духовці з сиром і медом – це дуже проста, але смачна і ефектна закуска, яка готується за лічені хвилини. До столу її можна подавати разом з келихом легкого вина.

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 3 шт. інжиру
  • 50 г козячого сиру (фети або камамберу)
  • 1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і обсушити, зробити на кожному хрестоподібний надріз зверху. Вкласти всередину козячий сир.
  2. Відправити інжир в форму для запікання і відправити на 5-7 хвилин в розігріту до 220 °С духовку.
  3. Полити запечений інжир медом і подавати до столу.

Корисна порада

Ви можете додати в начинку кілька свіжих листочків розмарину або чебрецю, а також волоські або кедрові горішки. Готову закуску можна буде скропити бальзамічним соусом.

Грушевий лимонад

Грушу складно розкусити, як і переконати Козерога

Лимонад з грушевим пюре – відмінний домашній напій, смачний і корисний. За бажанням в склянку можна додати розрізаний на половинки кумкват.

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 1/2 склянки нарізаної м'якоті стиглої груші (приблизно 2-3 груші)
  • Сік з 6 лимонів (близько 1 склянки соку)
  • 1/2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Груші помийте, почистіть і наріжте.
  2. Вичавіть сік з лимонів. Якщо ви поставите лимони в мікрохвильову піч на 10 секунд, ви отримаєте максимум соку.
  3. Додайте грушу, лимонний сік і воду в високошвидкісний блендер і збийте.
  4. Поставте лимонад в холодильник, щоб він повністю охолов.
  5. Коли все буде готове до подачі, процідіть його через сито.
  6. Подавайте з льодом і скибочками лимона.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити чатні з сливи, а також ділилися рецептом курчати з абрикосами від Юлії Висоцької.