Оригінальний рецепт закуски: баклажани під часниково-медовим соусом

27 липня 2018, 15:30
Рецепт смачних смажених баклажанів

Смажені баклажани Фото: depositphotos.com

Якщо ви любите азіатську кухню, приготуйте смажені баклажани з пряним соусом з імбиру, меду та часнику.

Медово-часникові баклажани

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 баклажана
  • 5 ч.л. меду
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 см кореня імбиру
  • 1 лимон
  • оливкова олія – за смаком
  • сіль за смаком
  • інші спеції – за смаком
  • кунжут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Баклажани нарізати великими шматками (можна уздовж), підсмажити на оливковій олії з двох сторін.
  2. В окремій сковороді в оливковій олії підсмажити заздалегідь роздавлений часник (буквально пару секунд), додати очищений від шкірки і тертий корінь імбиру, мед, сік одного лимона, сіль та інші прянощі.
  3. Додати трохи води, перемішати і покласти готові шматочки баклажана.
  4. Тримати на невеликому вогні, помішуючи, близько 10 хвилин, щоб баклажани ввібрали соус.
  5. Посипати кунжутом і подавати.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: