Тарт з горіхово-шоколадною начинкою – рецепт безпрограшного десерту до Спасу

27 серпня 2021, 15:24
Плюс цього десерту в тому, що скорочення кількості цукру в ньому не вплине на смак. У рецепті – темний шоколад, його можна замінити молочним, але тоді випічка буде солодшою. Горіхи – ваш вибір, в цьому тарті вони волоські

Пиріг з горіхами і шоколадом

Якщо ви ніколи не святкували Горіховий Спас, який буде 29 серпня, то час у цій справі дебютувати. Цього дня заведено готувати і пригощати близьких ароматною випічкою з горіхами. Які це будуть горіхи – не принципово. Одним з найвдаліших варіянтів може стати тарт з горіхами і шоколадом. Кількість інгредієнтів для начинки вибирайте на свій смак, але що більше буде горіхів, то, звісно, смачніше.

Тарт з горіховою начинкою

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • 200 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • Сіль
  • 100 г масла
  • 1 жовток
  • 3 ст. л. сметани

Для начинки:

  • 500 г волоських горіхів горіхів
  • 200 г темного шоколаду
  • 300 г цукру
  • 2 яйця
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 3 ст. л. сметани

Спосіб приготування:

  1. Насипати в миску просіяне борошно і сіль. Додати нарізане кубиками вершкове масло і розтерти пальцями в крихту.
  2. Додати всі інші інгредієнти, замісити тісто і поставити його до холодильника на 30 хвилин. Розкачати, викласти в форму і сформувати бортики.
  3. Очищені волоські горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту. Додати цукор, яйця, лимонний сік, дрібно натерту цедру і сметану. Добре перемішати.
  4. Розтопити шоколад і додати в горіхову суміш, перемішати.
  5. Вилити начинку в підготовлену основу, розрівняти силіконовою лопаткою.
  6. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці, поки начинка і тісто не підрум'яняться.
  7. Перед подачею горіховий тарт остудити.

Рецепт ніжного кіша з тунцем і шпинатом дізнаєтеся з відео.

Реклама

До свята можна спекти ароматне печиво з горіхами – рецепти знайдете тут.