Горіхи подовжують життя – вчені

29 серпня 2015, 04:30
Лікувальні властивості горіхів і арахісу пояснюються вмістом у них жирних кислот, вітамінів, клітковини й антиоксидантів

Горіхи: не тільки смачні, але й корисні. Фото: nordicwalking.com.ua

Фахівці вивчили дані понад 120 тис. осіб у віці 55-69 років, які брали участь у масштабному дослідженні, починаючи з 1986 року. Вчені проаналізували стан здоров'я учасників дослідження, раціон харчування, зокрема, кількість споживаних горіхів, арахісу й арахісового масла, а також вивчили причини смерті добровольців, пише allwomen.net.ua.

Виявилося, що у людей, які щодня споживають приблизно половину жмені арахісу і горіхів (15 г), ризик передчасної смерті від респіраторних, серцево-судинних, нейродегенеративних хвороб був нижчий. Однак збільшення кількості споживаних горіхів не впливає на ризик смерті.

Реклама

Лікувальні властивості горіхів і арахісу пояснюються вмістом у них жирних кислот, вітамінів, клітковини й антиоксидантів.

А ось арахісове масло не має такого ефекту, оскільки містить шкідливі транс-жири.