Октоберфест 2019: три рецепти сирних закусок до пива

23 вересня 2019, 12:00
Пивне свято 2019 року відбудеться з 21 вересня по 6 жовтня

Окторберфест відбувається кожен рік в Мюнхені

Октоберфест – це найбільше народне гуляння в світі, яке щорічно привертає понад шість мільйонів туристів. Фестиваль вважається відкритим тільки тоді, коли ведучий свята – мер Мюнхена – відкоркує першу бочку пива і прокричить "Відчинено!".

Дивіться відео, як відзначають Октоберфест в Німеччині:

Реклама

На честь свята ми поділимося рецептами найкращих сирних закусок до пива, а також розповімо, як правильно поєднувати хмільний напій з різними видами сиру.

Як поєднувати пиво і сир

Реклама

Тверді сири краще поєднуються зі світлим пивом

Пшеничне нефільтроване пиво (Paulaner, Hoegaarden, Schofferhofer) і Pilsner (Plzensky Prazdroj, Pilsen Urquell/Pilsner Urquell, Gambrinus, Budweiser Budvar, Velkopopovicky Kozel, Staropramen) добре поєднується з молодими італійськими сирами (моцарелою, крешенцою), а також з фетою і французькими козячими сирами.

  1. Ніжній, пріснуватій моцареллі відповідає ще й India pale ale – пиво з інтенсивним хмельовим і трав'яним ароматом, з підвищеним вмістом хмелю.
  2. До солонуватого смаку сирів з овечого молока підходить смакова гамма коричневих елів, таких, як Lost Coast Brewery Downtown Brown.
  3. Сири з білою цвіллю (брі, камамбер) відмінно поєднуються з малиновим і вишневим (Kriek) пивом. За легендою, неповторного смаку цьому пиву надають павуки, які час від часу падають у відкриті бочки, в яких стоїть Kriek (Cantillon Rose de Gambrinus, Cantillon Kriek, Cantillon Gueuze Vigneronne, Drie Fontainen Kriek, Hanssens Kriek, Boon Kriek Mariage Parfait, Framboise Marriage Parfait).
  4. Сири з блакитною пліснявою (рокфор, горгонзола), що мають гострий, пікантний смак, підійдуть до міцних старих елів з горіховим, карамельним смаком і зі значною спиртовою міцністю.
  5. Гауда, голландський жовтий сир, що виготовляється з коров'ячого молока, давно облюбували шанувальники хмільного напою. Фахівці кажуть, що найкраще гауда, втім, як і інші жовті тверді сири, доповнює смак світлих сортів пива.
  6. Горіховий, злегка гостро-кислуватий присмак чеддера підійде до вишуканого гіркого відтінку класичного світлого Stella Artois.

Рецепти сирних закусок до пива

Смажений сир у фритюрі

Реклама

Сирні палички у фритюрі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Твердий сир – 200 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1/2 склянки
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Сир нарізаємо прямокутними шматочками товщиною близько 1 см.
  2. Яйця розбиваємо в окрему миску і добре розмішуємо.
  3. Борошно висипаємо на широку тарілку. Шматочок сиру обвалюють в борошні, потім в яйці і знову в борошні.
  4. Підготувавши всі шматочки сиру, обсмажуємо їх на сковороді з маслом до золотистого кольору.

Сулугуні смажений

Сир у фритюрі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Сулугуні – 600 г
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Кінза і кріп – невеликий пучок

Спосіб приготування:

  1. Сулугуні нарізаємо на порційні шматочки, одягаємо на тонкі шпажки і обсмажуємо над розжареним деревним вугіллям. Якщо вугілля немає, обсмажуємо сир на сковороді, змащеній маслом, попередньо обвалявши скибочки сиру в пшеничній муці.
  2. Обсмажений з обох сторін сир викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню кінзи і кропу.

Бринза в тесті (болгарський рецепт)

Сыр в панировке

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Бринза – 500 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.л
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Перець мелений

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця, поступово додаючи борошно. Бринзу нарізаємо шматочками завтовшки 1,5 см і завдовжки 5-6 см.
  2. Кожен шматочок бринзи вмочаємо в нашу паніровку, викладаємо на добре розігріту сковороду з оливковою олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. Паніровану бринзу подавати до столу гарячою, посипавши чорним перцем. Доповнюємо соусами і листям салату.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами найкращих гарячих закусок до пива. "Сегодня" також розповідали, як правильно скласти сирну тарілку.