Обід в італійському стилі: лазанья з лососем і шпинатом

26 грудня 2017, 09:57
Для приготування лазаньї вам знадобляться спеціальні листи пасти

Лазанья в духовці Фото: RecipesPlus

Як правило, для приготування класичної італійської лазаньї використовують шість шарів пасти. Ви можете купити готові сухі листи або приготувати їх самостійно.

Лазанья з лососем і шпинатом

Реклама

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 2 упаковки рубленого замороженого шпинату
  • 800 г філе лосося
  • 500 г листів лазаньї
  • 500 мл молока
  • 300 г моцарели
  • 250 мл вершків 10%
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль перець

Рецепт приготування:

1. Розтопити шматочок вершкового масла в сотейнику. Всипте борошно. Постійно помішуючи лопаткою, обсмажте її до появи приємного горіхового аромату.

Реклама

2. Поступово влийте підігріте молоко, не забуваючи весь час помішувати дерев'яною ложкою або віночком. Варіть соус до загусання. В кінці приправте бешамель за смаком.

3. На сковороді обсмажити цибулю з часником, додайте попередньо розморожений шпинат і тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Подрібніть все занурювальним блендером і змішайте з вершками.

4. Наріжте філе лосося без шкіри і кісток кубиками.

Реклама

5. Покладіть на дно форми для запікання лист лазаньї, потім змастіть шаром шпинатового соусу і шаром бешамеля. Викладіть шматочки лосося і посипте сиром, зверху покладіть ще шар шпинату і продовжуйте викладати інгредієнти в тому ж порядку. Зверху повинен бути лист лазаньї. Його потрібно змастити зеленим соусом і посипати сиром.

6. Поставте форму з лазаньєю в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин. Подавайте блюдо гарячим.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептом італійського лимонного пирога.

Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: