Новорічні страви 2020: ТОП-5 рецептів з риби на святковий стіл

29 грудня 2019, 12:15
Новорічні рецепти з риби

Новорічні страви із риби

Новий рік 2020 пройде під знаком Білого Металевого Щура. На це свято варто приготувати що-небудь нове і незвичайне. Наприклад, ніжну і ароматну рибу.

Дивіться відео, як сервірувати стіл на Новий рік:

Реклама

Пропонуємо цікаву добірку гарячих рибних страв, які прикрасять ваш святковий стіл на Новий рік 2020.

Читайте також:

Реклама

Сібас в соляній шубі від Даші Малахової

Риба в солі

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 випатраний сібас з лускою
  • 1 кг солі
  • 1 лимон
  • Кріп
  • Чебрець
  • Базилік
  • Розмарин
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
  2. Щільно нафарширувати травами і шматочками лимона.
  3. Вистелити дно дека папером для випікання.
  4. Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.

Шашлички з риби з картоплею від Джеймі Олівера

Рибні шашлички

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе тріски без кісток і шкіри, нарізаного кубиками 2.5 см
  • 225 г молодої відвареної картоплі, нарізаного
  • 2.5 см подрібненого кореня імбиру
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 1 ч.л. куркуми
  • 2 шматочки очищеного часнику
  • 2 сушених перці чилі, розламаних
  • Жменя свіжої м'яти
  • 4 ст.л. натурального йогурту

Спосіб приготування:

  1. Покласти всі інгредієнти для маринаду, крім йогурту, в кухонний комбайн. Збити до отримання однорідної маси. Додати йогурт.
  2. Нанизати шматочки риби і картоплі на 6-8 дерев'яних шпаг або на гілочки розмарину, очищені від листя.
  3. Полити маринадом і запікати на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Не пересушити. Шашлички також можна приготувати на сковороді.
  4. Перекласти на тарілку і відразу ж подавати.

Рибні стейки в медово-гірчичному соусі

Стейки в духовці

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 стейка червоної риби (сьомги, лосося)
  • 2 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль
  • Перець мелений чорний

Спосіб приготування:

  1. Зробити маринад. Змішати гірчицю, мед і лимонний сік. Видавити часник, додати сіль і чорний перець за смаком. Ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
  2. Рибні стейки помити і обсушити. Обмазати рибу маринадом з усіх боків, залишити на півгодини.
  3. Викласти рибу на застелений фольгою деко і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин. Якщо в духовці є функція гриль, останні 5 хвилин рибу можна запікати під ним.
  4. На гарнір до рибних стейків можна подати салат, смажену картоплю, а також відварну цвітну капусту, броколі або рис.

Хек з сирним соусом

Риба з білим соусом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Філе хека – 3 шт.
  • Сир маскарпоне – 3 ст.л.
  • Сир горгонзола дольче – 2 ст. л.
  • Вершки або молоко – 3 ст.л.
  • Борошно для присипки – 2 ст. л
  • Суміш італійський трав – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Філе хека промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. При необхідності розморожуємо в холодильнику.
  2. Присипаємо філе борошном і обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді з оливковою олією з двох сторін до золотистого кольору.
  3. У сотейнику розігріваємо вершки або молоко, доводимо до кипіння, додаємо маскарпоне і горгонзолу, сіль, перець, італійські трави і Томім все на слабкому вогні, поки сир не розчиниться і соус не стане однорідним. Доводимо соус до кипіння.
  4. Філе хека викладаємо на теплу тарілку, поливаємо зверху соусом з маскарпоне і горгонзоли.

Запечена дорада по-середземноморському

Дорада з овочами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Дорада – 2 тушки
  • Філе анчоусів – 6 шт.
  • Суміш оливок і маслин – 12 шт.
  • Помідори черрі – 12 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець – 4 стебла
  • Вино біле – 4 ст.л.
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистіть, випатрайте, промийте і натріть сіллю і перцем.
  2. Розігрійте духовку до 200 ° С.
  3. Великий прямокутний лист фольги складіть в два шари і викладіть на стіл. У центр покладіть шматочок вершкового масла і 1-2 філе анчоусів, зверху помістіть дораду і підніміть краю фольги.
  4. Лимон і цибулю наріжте тонкими кружечками і викладіть на рибу.
  5. Розкладіть навколо оливки і помідори черрі, додайте гілочку чебрецю і по 1 ст. л. вина до кожної порції. Загорніть фольгу в щільний конверт і викладіть на деко. Готуйте 25-30 хвилин.
  6. Конверт з рибою викладіть на блюдо, розкрийте ножицями прямо на столі.
  7. Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.

Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити рибу в горіховій паніровці . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель з зеленим салатом.